Agenda

WESTWOOD C405; Best kept secret 2017

oktober 2017

WESTWOOD C405; BEST KEPT SECRET 2017

Jirnsum – Met de nieuwe C405 is Westwood een geheel nieuwe weg ingeslagen. Belangrijkste kenmerken zijn de Aerodynamische vormgeving, brede gangboorden, en grote panorama-ramen. Verder een ruime kuip met comfortabele banken en zitplaatsen, een gastenverblijf met 2 slaapplaatsen waardoor er in totaal 4 vaste bedden aan boord beschikbaar zijn. Maar ook is er een optie is voor een uitvoering met 3 hutten en 6 slaapplaatsen. De vrije doorloop van het zwemplateau naar de kuip geeft je het gevoel van ruimte aan boord. Melior Yachts heeft hierbij primeur op Motorboot Sneek 2017.

Van afstand kun je al zien dat je met een Engelse boot te maken hebt. Hoe anders is het met de Westwood C405. Met zijn ronde lijnen die nergens stil staan, de enorme transparantie in de cockpit, het vele toegepaste roestvaststaal, het houtwerk in aardse kleuren, afgewisseld met mooie panelen en lichte bekleding denk je eerder met een Mediterraan van doen te hebben.

Door zijn vaste stuurhuis met enorme raampartijen en een prachtig dakraam heb je een gigantisch blikveld en echt het buitengevoel te pakken. Slaat het weer om, dan is het electrische dak in mum van tijd dicht. In de cockpit aan bakboord een heerlijke zitruimte waar je rondom zicht op het water hebt. Aan bakboord is tevens de stuurstand te vinden met daarachter een gastenverblijf geschikt voor 2 volwassenen. In de cockpit aan stuurboordzijde bevindt zich wederom een loungeset met aangrenzend een verdieping lager de kombuis met dubbele spoelbak, oven, grote koelkast en een kooktoestel.

Bijzonder is dat je zonder niveauverschil vanaf het zwemplateau naar de cockpit kunt. Verder naar voren de natte cel met douche en aan de overzijde tref je een separate toiletruimte met wastafel aan. In de voorpiek de eigenaarshut met vrijstaand bed en veel opbergmogelijkheden.

De C405 wordt standaard geleverd met een Volvo Penta D3, 150 pk 5 cilinder motor en een vaste schroefas. Andere motorisering en indelingen zijn mogelijk. Voor de liefhebber behoren dubbele motoren ook tot een optie. Verder is er een grote keuze uit rompkleuren en stofferingen. Speciaal voor Nederland heeft de boot een doorlopende kiel. Deze zorgt er voor dat je ook rustig met de boot kunt varen en dat de boot koersvast is en voorkomt verlijeren bij manoeuvreren.

Technische gegevens

Lengte                                     : 12,49 mtr
Breedte                                    :   4,10 mtr
Diepgang                                 :    1,0  mtr
Waterverplaatsing                 : 9.500 kg
Motorisering                           : Volvo Penta D3 van 150 pk, 5 cilinder
Aantal hutten                          : 3 met in totaal 6 slaapplaatsen
Ontwerp                                   : Westwood Marine Leisure Ltd